Szuter Master po raz czwarty!
Piękne widokowe trasy do przejechania na gravelu, choć czasem z nutką przygody, eksploracja nowych miejsc, także rozkosz lokalnych kulinariów na mecie i niezapomniana atmosfera po zawodach.
W czwartym sezonie Szuter Master znów zabieramy uczestników i ich najbliższych w gravelową podróż po niekoniecznie dobrze znanych szutrowych miejscówkach. Znowu 4 cudownych, choć zmienionych lokalizacji. Będzie coś dla początkujących i dla ścigantów. Każda edycja ma dwa dystanse: krótki 50-80 km oraz długi 150-200 km.
Limit czasu, zwłaszcza na krótkim dystansie, dobrany będzie tak, byś mogła lub mógł spokojnie dojechać do mety, nawet jeśli to Twoje pierwsze zawody w życiu, a Twój gravel nie ma jeszcze ran zadanych kamieniami, gałęziami i błotem. Za to bardziej ambitni i doświadczeni zawodnicy z pewnością nie dojadą na metę w dobrym stanie – 150+ km po górach czy niemal 200 km po pojezierzach potrafi naprawdę złomotać nawet najmocniejszych. Dla obu dystansów będziemy prowadzić klasyfikację generalną cyklu, a na koniec nagradzać najszybszych.
Poza ściganiem i samą trasę bardzo ważne jest dla nas także to, co będzie po jeżdżeniu. Możliwość integracji gravelowej społeczności jest u nas równie istotna. Planując przyjazd na nasze trasy – zarezerwuj więc wystarczająco dużo czasu po zawodach i zabierz swoich kumpli, przyjaciół, rodzinę. Liczymy mocno na Waszą obecność oraz wspaniałą atmosferę podczas Fajrantu, tradycyjnej już imprezy po dotarciu na metę. Serwowane jedzenie i napoje oraz miejsca, w których planujemy je serwować będą naprawdę wyjątkowe! A i dekoracje nieco będą różniły się od tych z maratonów MTB czy z szosy. Mamy nadzieję, że zamiast poważnych min, niezawodnie wzbudzimy nieco śmiechu.
W skrócie Szuter Master to:
- sprawdzone, jezdne gravelowe trasy w pięknych zakątkach Polski,
- dobrze zaopatrzone bufety na trasie,
- możliwość śledzenia zawodów online dzięki nadajnikom GPS,
- Fajrant – niezwykła uczta regionalnej kuchni dla wszystkich, którzy dotrą do mety, a także ekip wspierających
- najlepsze smaki z lokalnych kraftowych browarów,
- najlepsza integracja w w gravelowym świecie,
- czysty rower w drodze do domu 🙂